2021

Mulgiaineline kauba- ja kogemuslaat "Mulgi linnan!"

30. august 2021 kell 16:04

Pühapäeval, 5. septembril kogunevad viis ajaloolise Mulgimaa kihelkonda Viljandis, kus toimub esmakorselt meeleolukas kauba- ja kogemuslaat "Mulgi linnan!" koos mulgipärase söögi, joogi ja kontserprogrammiga peredele.

Mulgimaa Arenduskoda

PRESSITEADE

30.08.21

Pühapäeval toimub Viljandis mulgiaineline kauba- ja kogemuslaat “Mulgi linnan!”

Pühapäeval, 5. septembril kogunevad viis ajaloolise Mulgimaa kihelkonda Viljandis, kus toimub esmakordselt meelolukas kauba- ja kogemuslaat “Mulgi linnan!” koos mulgipärase söögi, joogi ja kontsertprogrammiga peredele.

“See on esimene kord, kui kõik mulgi väiketootjad, kodukohvikud ja käsitööseltsid viiest ajaloolise Mulgimaa kihelkonnast kokku saavad, tooteid pakuvad ja kogemusi jagavad,” rääkis üritust vedava MTÜ Mulgimaa Arenduskoda tegevjuht Tuuli Tubin McGinley ning lisas, et plaan on luua tulevikus üritusest iga-aastane traditsioon.

Kõik Mulgimaa viis ajaloolist kihelkonda: Paistu, Helme, Halliste, Tarvastu ja Karksi kihelkonnad tutvustavad oma piirkonna käsitööd, ettevõtteid ja unikaalset kultuuri. “Teine Kirsimägi Viljandis täidetakse kogukondade poolt loodud mulgi-ainelise sisuga. Olgu selleks söök-jook, käsitöö, väiketootjate toodang aga ka filmid, pildid, töötoad, muusika ja kogemuslood,” lisas McGinley.

Lugude ja kogemuste vahetamiseks paigaldatakse “Jututelk”, kus Krista Habakuke modereerimisel jagavad Mulgimaale elama ja tööle asunud kui ka ettevõtlust alustanud inimesed oma kogemuslugu.

Ürituse lõpetab kontsertprogramm, mis toob kokku Mulgimaa juurtega andambli Nikns Suns’i koos Mulgi Segakooriga. “Põnev kooslus toob rahvani ühe rokkiva rahvamuusika kontserdi,” lisas McGinley

“Mulgi linnan!” algab 5. septembril kell 12.00 laada ja töötubadega Viljandis II Kirsimäel ning jätkub kuni kella 16.00-ni kontsertprogrammiga. Üritus on kõigile osalejatele tasuta. Ürituse eestvedajaks on koos Mulgimaa kihelkondade esindajatega MTÜ Mulgimaa Arenduskoda. Päevajuht on Priit Oks.

Üritusele pääsemiseks tuleb kõigil alates 18. eluaastast esitada kehtiv COVID tõend vaktsineerituse, läbipõdemise või varasemalt tehtud negatiivse testi tulemuse kohta. Korraldajatel on õigus küsida isikut tõendavat dokumenti COVID tõendi kehtivuse kontrollimiseks. Kohapeal kiirteste ei tehta.

Mulgimaa on unikaalse looduse ja kultuuripärandiga piirkond Eestis. Tänavu aastal on fookus Mulgimaal, sest soome-ugri kultuuripealinnaks 2021 on Mulgimaa ajalooline pealinn Abja-Paluoja. Ajaloolise Mulgimaa viis kihelkonda asuvad täna kolme Eesti valla koosseisus, milleks on Mulgi vald, Tõrva vald ja Viljandi vald.

19. sajandi lõpul olid mulgid esimesed talupojad Eestis, kes alustasid talude päriseks ostmist. Rikkuse aluseks peetakse linakasvatust, mis võimaldas saata lapsi edasi õppima gümnaasiumi ja ka ülikooli. 2012. aasta rahvaloenduse andmetel kõneleb mulgi murret ligi 10 000 inimest. Mulgimaa ettevõtluskeskkonna tuntust ja mainet toetab LEADER.

Lisainfo:
Tuuli Tubin McGinley
MTÜ Mulgimaa Arenduskoda
5303 8361
arenduskoda@mulgimaa.ee