Sündmused

19
jaanuar

Muusika Eestimaale. Heigo Rosin löökpillidel

kell 19:00
Karksi valla kultuurikeskus, Viljandi mnt 1, Karksi-Nuia

Muusika Eestimaale Heigo Rosin löökpillid. Pilet 5.-/3.-

Heigo Rosin alustas muusikaõpinguid Põltsamaa muusikakoolis 4-aastaselt õpetaja Õie Aruoja klaveriklassis. Edasised õpingud viisid aga löökpillide juurde, esmalt Põltsamaa Ühisgümnaasiumi puhkpilliorkestrisse ja seejärel peagi Tartusse Heino Elleri nim. Tartu Muusikakooli õpetaja Raivo Rebase löökpilliklassi. 2011 aastal lõpetas ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe dotsent Rein Roosi löökpilliklassis. Hetkel jätkab Heigo samas koolis magistiõppe II kursusel. Lisaks sellele õpib ta samaaegselt Belgias Antwerpenis Flaami Kuninglikus Konservatooriumis Carlo Willems’i ja Koen Wilmarsi löökpilliklassis magistriõppe I kursusel.
Heigo on osalenud She-E Wu (USA), Anders Åstrand, Pius Cheung (Hong Kong), Naoko Takada (Jaapan), Emmanuel Séjourné (Prantsusmaa), Andrei Pushkarev (Ukraina), Stanisław Skoczyński (Poola), Mark Ford (USA), Igor Lesnik (Horvaatia), Kyung Hwan Choi (Lõuna- Koera), Leo Ouderits (Belgia) Carlo Willems (Belgia), David Friedman (USA), Linda Maxey (USA), Hakim Ludin (Afganistan), Jeff Moore (USA), Mario Boivin (Prantsusmaa), Heinz von Moisy (Saksamaa) ja Pedro Carneiro (Portugal) meistriklassis, lisaks sellele Dave Weckl ja Sheila E. Drumclinic’us.
Heigo on edukat osalenud mitmetel konkursitel: : DeLinkprijs tänapäevamuusika konkurss 2013 I Preemia (Holland), Yamaha Scholarship Competition 2013 for Percussion I Preemia, Klassikatähed 2013 II Preemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Klassikaraadio preemiad, Eesti Puhk- ja Löökpillimängijate konkursil Tallinnas I preemia, Marimbakonkursil Fermos Itaalias (2011, 2012), löökpillikonkursil The Tromp Hollandis (2010, 2012), Kolme Kooli Konkursil II koht (2008), Üleriigilisel Muusikakoolide Löökpilliõpilaste Konkursil I-II koht (2006)
Heigo on mänginud mitmete orkestrite koosseisus: Liégé Filharmoonia Sümfooniaorkester, Flaami Kuninglik Ooperiorkester De MUNT, Il Novecento Sümfooniaorkestris kontsertuuril “The Night of the Proms” (2011, 2012), Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Rahvusooper Estonia Sümfooniaorkester, Tartu Vanemuise Sümfooniaorkester ja Tallinna Filharmoonia Kammerorkester.
Solistina on Heigo esinenud Eesti Riikliku Sümooniaorkestriga, Vanemuise Sümfooniaorkestriga, Tallinna Kammerorkestriga ning Eesti Muusika- ja Teartiakadeemia Sümfooniaorkestiga. Lisaks sellele on ta esinenud erinevate sooloprogrammidega nii Eestis kui ka välismaal: Poolas, Soomes, Belgias, Hollandis, Taanis ja Itaalias.