Sündmused

27
jaanuar

Vahvärkkonstruktsiooni õpituba

Rahvusliku Ehituse Selts, Loodi mõis Loodi küla, Viljandi vald
Koduleht: Info

Sihtrühm: Ehituspuusepad, palkehitajad, ehitusettevõtjad, hobiehitajad, kel on varasem töökogemus puusepapeitlite ja elektrilise ketassaega töötamises.

Grupi suurus: 6 inimest.

Õppepäevadel osalemise eeldused: Koolitusele on oodatud eelneva puitkonstruktsioonide kavandamise, valmistamise või püstitamise kogemusega isikud.

Vahvärkkonstruktsiooni õpitoa raames saavad osalised praktilised algteadmised materjalivalikust, materjali ettevalmistamisest ning kahest üldlevinud märkemeetodist: nöörlood- ja nurgikmeetod. Teadmiste kinnitamiseks ehitatakse väiksemahuline puit-puit liidetel vahvärkoknstruktsioon, kus kasutatakse kombineeritult eelpool mainitud märkemeetodeid. Lisaks märkemeetodite õppele saab osaleja algteadmised puit-puitliidete geomeetriast ning oskuse valida sobivad töövahendid ja töövõtted väikesemahulise vahvärkkonstruktsiooni ehitamiseks. Ehitatava sõrestikkonstruktsiooni ehitamisel kasutatakse nii ümar- kui ka pruss-sõrestikkonstruktsioonile omaseid tapi- ja konstruktsioonilahendusi. 

Vajaminevad tööriistad: terav nuga, puusepapliiats, tollipulk, 5m mõõdulint, kaitseprillid, kõrvaklapid, turvajalatsid, märkmik.
Toimumisaeg ja koht: 27. – 29. jaanuar ja 3.-5. veebruar, 2017. Loodi mõis, Viljandimaal.

Kellaaeg: 9.00 – 18.00

Meister: Tarmo Tammekivi. Tarmo vahvärkonstruktsioonide ehituskogemus ulatub 2005. aastasse, mil hakkas aktiivsemalt uurima naela-pistmata sõrestikkonstruktsioone. Tema kätetööd leiab USA, Kanada, Saksamaa, Skandinaaviamaade ning Eesti erinevates asukohtades. 2015. aastal lõpetas Tarmo pärandtehnoloogia magistriõppe TÜ Viljandi kultuuriakadeemias, uurimisteemaks tootlikkuse kasvule suunatud tööskeemi loomine naela-pistmata vahvärkkonstruktsioonide valmistamiseks. Tarmo töödest saate lühiülevaate FB kontolt https://www.facebook.com/Tammekivi

Osalustasu: 126 €/osaleja (hind sis KM). Registreerimisel tuleb tasuda eelregistreerimise tasu 35 €. Hind ei sisalda ööbimist ega kehakinnitust. 

Info ja registreerimine Tarmo Tammekivi telefonil 55940170 või e-mailil tarmo.tammekivi@gmail.com. Ööbimisoovist (asub 3min jalutuskäigu kaugusel töökojast) palun teada anda telefonile +372 527 3135.