Sündmused

10
september

XIV Meefestival

kell 09:00
Karksi-Nuia, Viljandimaa

Laupäev algab traditsioonilise meelaadaga Karksi-Nuia keskväljakul ja kultuurikeskuse ümbruses. Laadal on saadaval ohtralt mett ja meetooteid üle Eesti ning Lätist. Muidugi on laadal saadaval ka kõike muud- riideid, käsitööd, suitsuliha, kala, tööstuskaupasid ja taimi.  Kui soovite laadale kauplema tulla, siis saab end registreerida telefonidel 435 5529 või 5837 6587.

Laadalaval on põnev programm, avatud on lasteala. Laadalaval  pop-rahvalik vokaalinstrumentaalkvartettansambel ESTLAGER, mis koosneb neljast vingest muusikust. Ansambli kutsus kokku TÜ VKA õppima asudes Põlvamaa lõõtspillimängija Henrik Hinrikus. Neljaliikmeline bänd annab peagi välja oma debüütalbumi, lisaks veel Väliharf ja LÕÕTSAKUNINGAS Rasmus Kadaja. Kõik kontserdid on TASUTA. 

Laadaga samal ajal toimuvad põnevad ettevõtmised ka Karksi-Nuia Kultuurikeskuse siseruumides. Mitmed põnevad mesindusteemalised loengud ning töötoad.

Päeva esimesed pooles on ootab kõiki Eesti putukatööstuse eestvedaja ja idufirma BugBox asutaja Erlend Sild, kes räägib üht-teist putukatest ja nende söömisest. Kohapeal valmivad putukajahust pannkoogid, mida kõik huvilised saavad proovida. Kes putukaid süüa ei soovi, saab kuulata loenguid, kus jagatakse infot mesinduse, mesilaste ning kõige muu kohta, mis mesindusega seotud.

LOENGUD:

Jorma Õigus- Mesilasperede ettevalmistamine talveks.
Aleksander Kilk- Mesinik mesilaste tervise heaks.

 

Koostöös Karksi-Nuia Aianduse ja Mesinduse Seltsiga toimub meetoitude konkurss ja degusteerimine. Osalema on oodatud kõik kokandushuvilised, kellel on olemas mõni põnev retsept, mis sisaldab mett. Žürii valib välja oma lemmikud ning parimatele auhinnad. Oma osalemissoovist anna teada emailil mae.rae@karksi.ee. Rohkem infot osalemistingimuse kohta leiad kultuurikeskuse kodulehelt ja Facebookist.

Esmakordselt valitakse välja rahva lemmikmesi, koostöös Eesti Mesinike Liiduga kutsume mesinikke tooma oma mett degusteerimiseks. Mesi peaks olema 500g sildistamata purgis, kui purgil on silt, siis saame selle ära katta. Sel aastal valivad oma lemmikmee meefestivali külastajad.

Meepealinn ootab kõiki huvilisi festivalile aega veetma!