Uudised

Mulgi Elamuskeskus ootab muuseumikogusse lugusid, fotosid ja esemeid

01. detsember 2020 kell 17:09

Mulgi Kultuuri Instituut on rajamas Mulgimaad ja mulgi kultuuri tutvustavat külastuskeskust – Mulgi Elamuskeskust. Seoses püsiekspositsiooni ja näituste ettevalmistamisega kutsub keskus üles meenutama esivanemate pärandit ja osalema kogumiskampaanias, et leida kõnekaid lugusid, fotosid ja esemeid 19 sajandi lõpu kuni 20 sajandi alguse taluelamutest. Kasuta võimalust tutvustada oma lugu ja olla osake Mulgi Elamuskeskuse ekspositsioonist!

Mulgi Kultuuri Instituut palub abi näituse ja muuseumikogu täiendamiseks, ootame peamiselt vanu fotosid ja isiklikke eluhoonest pärit olmeesemeid: puhvet, nõudekapp, kummut, raamatukapp, toolid, laud, diivan, väike lauake, seinakell, laualamp, vaas, nõud, dekoratiivesemed, linikud, diivanipadjad, käsitööesemed, ajastust pärit riided jne.Oluline on juurde lisada eseme lugu – info selle kohta, kust ese pärineb, valmistamise või päritolu info,  kes seda kasutas jmt.

Palume saata oma lugu ja foto ja/või foto esemest meiliaadressile mulgielamuskeskus@gmail.com. Võtame teiega info täpsustamiseks ja üleandmiseks ühendust. Kogumisaktsiooni käigus kogutud materjal jääb Mulgi Elamuskeskusesse.

Annetajate vahel lähevad loosi Lossispaa Wagenküll poolt auhinnad:

  • pääse kahele lossispaa Wagenküll spaa- ja saunakeskusesse,
  • majutuspakett kahele üheks ööks saabumisega ajavahemikul P-N Pargimaja kaheses toas.

Lisainfo: Sille Roomets, tel. 5855 1811.