Uudised

Eesti Rahvakultuuri Keskus kutsub imelugusid jagama

05. jaanuar 2021 kell 21:20

Eesti Rahvakultuuri Keskus tähtsustab lugude hoidmist ja põlvkondade vahelist suhtlust ning seda silmas pidades alustati üleskutsete sarjaga, mille esimeses kutses koguti vanavanemate lapsepõlevmälestusi ja teises üleskutses oodatakse imelugusid.  Jagatud lugudest valmib tulevikus audiovisuaalne näitus.

Rahvakultuuri Keskuse teine väljakutse „Leia oma lugu!“ sarjast, kutsub kõiki jagama oma imelugu. Üleskutse eesmärgiks on väärtustada suulist pärandit nii noorte kui väärikate seas.

„Meie esivanemad on uskunud hingede liikumisse, krattide, inglite, haldjate ja loodusvaimude olemasolusse, kogetud on nii kodukäijate kohalolu kui nähtud ka päkapikke! Kas need imelised nähtused on kuhugi kadunud või kohtutakse nendega ka tänapäeval? Nüüd kutsumegi inimesi, kes ise midagi või kedagi imelist on elus kohanud, oma lugu üles salvestama ja meile saatma,“ selgitas  suulise pärandi spetsilist Maili Metssalu, täpsustades, et tegemist peaks olema siiski tõestisündinud looga. Oodatud on taaskord nii tekstid, heliklipid kui ka videosalvestused.

Mõnusaim lugu saab auhinnatud märtsi alguses ja välja loositakse eriauhindu.

Eesti Rahvakultuuri Keskus ootab kõikide imelugusid kuni 1. veebruarini 2021.

Täpsem info siit.