Uudised

Avatud talude päev toimub juba sel nädalavahetusel, 24. - 25. juulil!

22. juuli 2021 kell 15:39

Sel aastal avab külastajatele oma uksed 299 talu/ettevõtmist üle terve Eesti.

Mulgi vallas avavad sel aastal külastajatele oma uksed Pajumäe talu, Seedri Puukool OÜ ning Mulgi Pruulikoda. Viljandi vallas ootavad külastajaid Kärma talu, Krati-Söödi talu, Marjavabrik OÜ, Muraka Farm, Risttee talu taimeaed, Viinakingu talu ja Pärsti mõis/Pärsti lasteaed. Põhja-Sakala vallas on avatud Asu talu, Kildu ratsakeskus-külalistemaja, Nõrga talu, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, Kaevandi talu ja Roheklada aiand ning Tõrva vallas Mulgi jaanalinnu talu. Pärsti mõis/Pärsti lasteaed, Kärma talu ning Risttee talu taimeaed on avatud 25. juulil, teised talud ka 24. juulil.

Rohkem infot on leitav avatud talude päeva kodulehelt: https://www.avatudtalud.ee/. Samalt lehelt on leitav ka talude kaart, mille paberversiooni saab küsida Olerexi teenindusjaamadest üle Eesti. Paberkaardil ja plakatitel on olemas ka kaardi veebiaadressiga QR-kood, mis võimaldab talude asukoha info lihtsalt ja paberivabalt üles leida. 

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.