Uudised

Abja Konsumis avati Mulgi toodete väljapanekuriiul

17. oktoober 2021 kell 14:17

Reedel, 15. oktoobril esitles Mulgi Väiketootjate Liit koostöös Abja-Paluoja COOP kaupluse juhtkonna, Mulgi Kultuuri Instituudi ja Mulgimaa Arenduskojaga Abja-Paluoja COOP kaupluses uut täienenud kaubavalikuga mulgi toodete väljapanekuriiulit.

"Soome-ugri kultuuripealinna aasta tiitel ajendas meid tihedamale koostööle ettevõtjatega, et mitmekesistada Mulgimaa toodete valikut kohalikes poodides. Uuelt riiulilt võib leida erinevaid toidu-, joogi- ning käsitöötooteid, mis kõik on valmistatud Mulgimaal. Riiuleid ehivad Mulgi Värgi märgid. Abja-Paluojal esitletud suuremad riiulid on leitavad veel Karksi-Nuia kaubamajast ja Viljandi Maksimarketist," selgitas Mulgimaa arenduskoja tegevjuht Tuuli McGinley.

Väiksemaid Mulgi märki kandvaid riiuleid on aga hetkel 14 kohas üle Eesti ning 7 riiulit on peagi lisandumas Rimi Talu Toidab müügialadele samuti üle terve Eesti. Riiuleid haldab Mulgi Väiketootjate Liit.

Märgi Mulgi Värk on ellu kutsunud Mulgimaa Arenduskoda selleks, et väärtustada Mulgimaal tehtut ning toetada märgiomanikke ühisel turundamisel. Selge ja eristuv märk tõstab märgi omanike poolt pakutava nähtavust ja rõhutab toodete seost Mulgimaaga.