Uudised

Mulgi märgi kandjate read said täiendust

19. november 2021 kell 13:22

MTÜ Mulgimaa Arenduskoja juhatus andis välja Mulgi Värk märgi Viru Talu OÜ-le.

Viru Talu OÜ toimetab väikeses armsas kodurestoranis Pahuvere külas Mulgimaal. Selle eestvedaja on särasilmne Monika Peebo, kelle jaoks kokandus on elustiil ning kellele meeldib pakkuda elamust läbi toidu. Oma kodurestoranis valmistab ta lisaks brantšidele ja õhtusöökidele ka vahukomme, erinevaid torte ja küpsetisi. Vahukommid kannavad nüüdsest ka Mulgi Värk märki ning on praeguseks leitavad näiteks kohalikes poodides Mulgi Värk märgistusega riiulitel, Mulgi Väiketootjate Liidu e-poes, ERM-is ja Taluturu poodides. Vahukommid valmivad kohalikest marjadest ja käsitööna.

„On hea meel järjekordselt tunnustada ühte toimekat Mulgimaa väikeettevõtjat, kes peab oluliseks kohaliku elu edendamist ning väärtustab kohalikku toorainet,“ tõdes Mulgi märgi tunnuskirja üleandmisel Mulgimaa Arenduskoja juhatuse esimees Dmitri Orav.

Rohkem infot Viru Talu OÜ kohta: https://virutalu.ee/

Mulgi märk on Mulgimaa Arenduskoja poolt ellu kutsutud selleks, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi ning aidata märgi abil valida ja ära tunda kvaliteetset mulgi kaupa. Mulgi märk panustab oluliselt piirkonna mainesse ja tuntusesse ning teadvustab selle kandjate ühist identiteeti.
Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019. a. alguses. Kokku on välja antud 23 Mulgi märki. Varasemalt on Mulgi märgi saanud näiteks Mulgimaa Peremäng, Pajumäe Talu, Kalda Mesila, Popsi Köök, Mulgi Pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulgi Kõrts ja mitmed teised. 
Rohkem infot: https://mulgimaa.ee/meist/mak/mulgi-mark/statuut/

Foto: Alo Peebo