Uudised

Algavad suvised rattamatkad Mulgimaale

05. juuli 2022 kell 18:29

11. juulil saavad alguse sellesuvised rattamatkad Mulgimaale. Kokku korraldatakse 3 matka mööda Halliste, Karksi ja Paistu kihelkonda.

Matk algab Viljandist mööda Rohelisi Rööpaid, kus saame kuulda Mulgi Ekspressi lugu. Vapramad jahutavad ennast Sinialliku järves ja sealt võetakse suund Õisu mõisale. 

Enne kella kahte jõutakse Hallistesse, kus ootab lõunasöök eelmise aasta Viljandimaa ettevõtlusauhinna „Aasta teenus/toode“ saanud retrosöökla. NB! Peale kella kahte paneb see söökla uksed juba kinni.

Peale lõunasööki tutvutakse Hallistega. Käiake ära Kulla Leerimajas, mis on imeilusti renoveeritud hoone. Jahedust nauditakse Halliste kirikus, kus räägitakse selle taastamise lugu, mis ulatub juba 30 aasta tagusesse aega, kui Kalev Raave ütles välja võimsa lause „Eesti saab vabaks siis, kui Halliste kirik saab taastatud“. Tõsi see oli, sest 1991. aastal sai Halliste kirik taastatud ja Eesti vabaks.

Edasi minnakse Polli poole. Matkakorraldaja Jaanika Toome ütleb: „See on üks ilusaima vaatega teelõik, kust avaneb suurepärane vaade Mulgimaa avarustele ja peale selle lõhnab kõik hästi.“
Peale väikest suplust Karksi-Nuia paisjärves jätkub matk mööda väikeseid kruusateid Tuhalaane poole.  Seal ootab matkajaid kuumaks köetud saun ning karastav järvevesi. Öömaja ootab meid külamaja teisel korrusel.

Teisel päeval külastatakse erinevaid Mulgimaa talusid, saadakse osa nende igapäevaelust ja saab teha ka talutööd.

Rattamatk on mõnus kulgemine, kus võetakse aega ümbruse jälgimiseks, tehakse pause just siis, kui tuleb joogijanu, kui on vaja riideid kas vähemaks võtta või juurde panna, kui rattal tuleb kett maha, kui avastatakse midagi põnevat jne.

Grupis on maksimaalselt 10 inimest.

Rohkem infot FB lehelt https://www.facebook.com/kirglikavastaja või Jaanika Toome, MTÜ Kire Avastaja, tel 566 73174.