Uudised

Mulgimaa Peremäng alustab oma kümnendat hooaega ning kutsub kaasa mängupunkte ja vabatahtlikke

12. märts 2024 kell 13:36

Kevad on peagi käes ja kaugel see suvigi enam on ehk siis on tagumine aeg hakata suvist Mulgimaa Peremängu ette valmistama.

 

Eelnevad aastad on tõestanud, et meil siin Mulgimaal on nii palju põnevaid ettevõtmisi – talusid, külakogukondi, looduskauneid kohti, ettevõtlikke inimesi.
Meie külastajad on öelnud, et Mulgimaa on koht, kuhu igal suvel võiks tagasi tulla.
Aga millega võlume sellel aastal? Kes tuleb uue tegijana kampa? Kes tuleb taas? Keda oleme ise märganud?

Mängupunktiks võivad olla talud – eriti oodatud on need kohad/talud, kus saab mõnele loomale pai teha; väike- või suurettevõtjad, kelle tootmist saab vaadata ja kes räägivad oma lugu; kogukondlikud koostegemised (külamajad, külad), kes toovad välja oma küla eripära ja pakuvad põnevaid tegevusi kogu perele.
Igas punktis tahame näha midagi Mulgimaast – lipp, toit, riided, keel, käsitöö jne. Selles osas saame teid aidata ja koos mõelda, kuidas neid asju nähtvale tuua.

Samuti ootame vabatahtlikke, kes tahavad tulla appi mõnda mängupunkti – abi on vaja külaliste vastuvõtmisel, tegevuste läbiviimisel jne.

Mänguks ettevalmistus toimub järgevalt: kevadel saame omavahel kokku ja räägime lähemalt, kes mida teeb; suvel võtame vastu külastajaid, igaüks oma kihelkonnapäeval kell 12–18 ja suve lõpus võtame mängu kokku ja naudime koos õnnestumisi.

Tänavu toimub peremäng
29. juunil Helme kihelkonnas,
6. juulil Halliste kihelkonnas,
3. augustil Paistu kihelkonnas,
10. augustil Tarvastu kihelkonnas,
24. augustil Karksi kihelkonnas.

Uuri rohkem infot www.mulgiperemang.ee ja anna oma osalemissoovist teada mulgimaapm@gmail.com või helista Mulgimaa Peremängu eestvedajale Jaanika Toomele tel 566 73174.