2021

Õpetame mulgi kiilt

Mulgi murdekeele õppe eesmärk on Mulgimaa õpetajatele, lasteaiamudilastele ja erinevas vanuses huvilistele edasi anda teadmisi mulgi keelest ja kultuurist.

  • Õpetajate koolitus toimub erinevates omavalitsustes (Viljandi, Tõrva ja Mulgi vallas), 2020. aasta jaanuarist (va juuni kuni august) kord kuus jätkukoolitusena varemalt väljakujunenud töörütmi järgi. Õpetajate õppe eesmärk on mulgi keele, pärandi, kommete ja tavade osas õpetajaid täiendada, et paremini lastele ja noortele edasi anda.
  • Kogu Mulgimaa elanikele toimuvad murderingid kaks korda kuus Tarvastus, Tõrvas ja Abjas (va juuni kuni august). Murderingide eesmärk on pakkuda keelehuvilistele võimalus oma oskusi täiendada ning neid igapäevastes tegemistes kasutada.
  • Keelepesad toimuvad viies Mulgimaa lasteaias - Ritsu, Ala, Karksi ja Abja ja Paistu- igal kuul üks keelepesa päev. See tähendab, et igas lasteaias on üheksa
    keelepesa õppeaasta vältel. Keelepesa eesmärgiks on juba väikeste mudilaste sidumine mulgi keele - ja kultuuripärandiga.

Mulgi keele õpetajad Alli Laande ja Kristi Ilves.

Toetab Mulgimaa pärimuskultuuri programm.