Sündmused

10
august

XXIV Tõrva tule-päevad

Tõrva, Tõrva

Tänavused Tõrva Tule-Päevad koos kultuuri- ja loodushariduspäevadega „Las jääda ükski mets" ning Tõrva Dokfestiga pakuvad võimalust osa saada mitmepalgelisest programmist, mille kulminatsiooniks on üheksandat korda toimuv suurim, tule, vee ja muusika vabaõhu vaatemäng Tõrva Loits.

Sihtasutuse Tõrva Kirik-Kammersaali eestvedamisel toimuvad kultuuri- ja loodushariduspäevad viivad osalejaid loodusmatkale Karula rahvusparki, pakuvad võimalust osaleda Wimbergi luuleõhtul ning kuulata Eesti Rahvusmeeskoori kontserti „Rännak". Hispaania kultuuri austajatel on võimalik külastada Claudia Šhevtšenko flamenkostuudio tantsuetendust, Tõrva linna külastab ka Audru pasunakoor ning loodusravihuvilistel on võimalik osaleda loengul „Enesetervendamise võtted looduses".

Kolmandat korda toimuval Tõrva Dokfestil linastub sellel aastal kokku 10 dokumentaalfilmi. Teiste huvitavate filmide seas toimub Eesti esilinastus Saksa dokumentaalfilmil  "Parchim International" ning festivali esilinastus on  Ruti Murusalu dokumentaalfilmil "Ühe unistuse maja". Dokfesti selle aasta fookuseks on filmid, mis räägivad tugevatest isiksustest. Portreteeritud saab nii helilooja Sven Grünberg, pastor Gennadiy Mokhnenko, naisräppar Sonita Alizadeh ning tantsija Maher Shawamreh. Lisaks on võimalik kaasa elada sisserändajatele, sõjapõgenikele, Tallinna Balletikooli tantsijatele, Hiina investorile Jonathan Pangile  ning kuuele välismaailmast eemale lõigatud vennale. Tervele perele pakub visuaalselt erakordset vaatepilti dokumentaal "Oli kord üks mets".

Suurim tule, vee ja muusika vabaõhu vaatemäng Tõrva Loits avab külalistele uksed 13. augusti õhtul ning pakub sellel korral iseseisvumise ja vabaduse tähendusest läbi aastakümnete. Üritus kannab alapealkirja "Tere Perestroika? 1991 vs 2016. Kuulajate-vaatajate ette astuvad veerandsaja aasta taguse aja aja muusikaikoonid JMKE, Vennaskond ja Kuldne Trio kui ka praegust aega peegeldavad tipptegijad Elephants from Neptune ja Avoid Dave. Mahlakate väljaütlemistega vürtsitab kontserti Mihkel Raud.

Lisaks toimub Tõrvas viie päeva jooksul veel mitmeid ettevõtmisi, millest eripalgelisemateks võib pidada kolmapäevaõhtust Tõrva rattaöö nimelist ühist rattasõitu, kahepäevast kalapüügivõistlust „Tõrva Vooker" ning neljapäeval ja reedel toimuvat Tõrva ÖÖLani nimelist arvutimängudevõistlust. Reedel toimub traditsiooniline öine autoorienteerumisvõistlus ning pühapäeval kapitühjenduspäev. Spordisõprade jaoks pakub kindlasti huvi Tõrva keskväljakul toimuvad Eesti meistrivõistlused naiste rannavõrkpallis. Muusikasõpradel on võimalik osaleda ansambli Vinland ja sooloartist Inese kontserditel

Tänavusi Tõrva Tule-Päevi jääb lõpetama 14. augustil kell 15.00 Tantsumäel toimuv kontsert-etendus „Tõrva 90 – Aja jälgedes", kus räägitakse Tõrva linna lugu läbi aastakümnete.

Täpsem info Tõrva Tule-Päevade programmi kohta on leitav Tõrva linna koduleheküljelt www.torva.ee.

Tõrva piirkonnas ja Internetis aadressil raadio.torvanoored.ee levib ka kuni 14. augustini Tõrva Raadio sagedusel 90,0MHz, mille eestvedajateks on Tõrva noored!