Sündmused

09
märts

Goltsman Ballett. Casanova: Põlev jää

kell 19:00
Karksi valla kultuurikeskus, Viljandi mnt 1, Karksi-Nuia

9. märtsil kell 19.00 etendub Karksi Valla Kultuurikeskuse laval kaasaegse balleti lavastus “Casanova: põlev jää”.

Peategelased võivad kohtuda iga hetk paralleelsetes maailmades, siin ja praegu. Ootamatult tulnud ja igaveseks kadunud armastus püsib helge tundega Casanova südames läbi aegade...
Lavastuse peamiseks impulsiks on Marina Tsvetajeva draamateosed „Seiklus“ ja „Fööniks“, mis on pühendatud tundud XVIII sajandi Itaalia päritolu romantilise kangelasele Giakomo Girolamo Casanovale. Vaatamata sellele, et Casanova on tuntud oma rikkaliku armuelu poolest, inspireeris lavastajat just M. Tsvetajeva nägemus tegelasest, kes oma hinges jäi lõpuni kandma vaid ühte armastust. 
Lavastuse meeskond on suur ja siia kuuluvad paljud Eestis tegutsevad kunstnikud. Casanova rollis Goltsman Balleti staažikas tantsija Egor Zadoya. Armastatut tantsib lavastaja, alati särav Maria Goltsman. Humoristlikes kõrvalrollides - Märt Agu. Etenduse kostüümid on valminud Tetyana Novozhenina ja Maria Goltsmani koostöös ning etenduse originaalmuusika on komponeerinud Jevgeni Berezovski. 
Lavastus ja koreograafia: Maria Goltsman
Helikujundus: Jevgeni Berezovski, Simon Goltsman (klarnet), Tiiu Kiik (klaver), Taavo Remmel (kontrabass), Lina Fidelman (flööt)
Valguskujundus: Aleksandr Kohhanchuk, Denis Bretsko
Kostüümid: Tetyana Novozhenina ja Maria Goltsman
Koreograafia ja esitlus: Egor Zadoya, Märt Agu, Liis Rinde, Heili Parras, Maria Goltsman, Polina Žukova-Lazartšuk või Irina Fedorova, Jaroslav Galitski, Aneta Varts, Kristin Tagam, Kirsi Mari Lepik, Maarja Eliisabet Roosalu
Plakat: Jelena Vilt, Liisi Siibak
Video: Külli Mariste

Kestus 55 min
Lavastuse videotreiler: https://www.youtube.com/watch?v=4Eo9GGqrqNQ 
Piletid hinnaga 5,- / 7,- eurot Karksi Valla Kultuurikeskuse kassas. 
Grupitellimused: goltsmanballet@gmail.com, tel 506234