Sündmused

15
aprill

33. Mulgikross

Holstre-Nõmme krossirada, Holstre
Koduleht: Info

Holstre-Nõmme krossirajal 33. korda Mulgikrossi. Stardis on 50cc, 65cc, 85cc, MX2 ja MX Open klassid.

Kell 12 traditsioonilise sportlasi tutvustava ringsõiduga algava Mulgikrossi formaat pole muutunud: kolmes suuremas masinaklassis 85 cm³, MX2 ja MX Open osalejatele näeb juhend ette ühte pikemat ja kahte lühemat sõitu. 50 ja 65 cm³ klassis osalevad noored pääsevad rajale kaks korda. Esimesed võistlusstardid antakse kell 12.20.

Korraldusmeeskonna juht Martin Arumäe ütles, et rajale on oodata suurt osa Eesti tipptegijaist ning parajat portsu Viljandimaa motopublikule juba tuttavaid soomlasi ja lätlasi, samuti nende riikide talendikaid tulevikumehi. «Osalejaid on veel Leedust ja Venemaalt ning tänavu on oodata ka tugevaid sõitjad Tšehhist.»

Tšehhidest on Arumäe sõnul stardinimekirjas Václav Kovář – mees, keda näeb kodustel ja Saksamaa meistrivõistlustel päris sageli pjedestaalil.

«Mulgikross on Eesti mõistes väga korraliku auhinnafondiga mõõduvõtt ning eks see ole sportlastele üks stiimul,» nentis Arumäe. «Tugevaid ja heal tasemel krossimehi jagub igasse võistlusklassi.»

Pealegi on võistlus Balti mere karikavõistluste teine ja ühtlasi viimane etapp.

«Mulgikrossil käima harjunud publikule üllatusi pole. Parkimise juures aitavad turvatöötajad, on toitlustamine ja muidugi põnev motokross,» kõneles Arumäe ning lisas, et startijate seas on ka hulk Viljandi vee- ja motoklubi sõitjaid, enamik nendest noorteklassis.

Allikas: Sakala