Sündmused

01
juuli

Tõrva ekstreemjooks

kell 12:00
Tõrva gümnaasiumi park, Tõrva
Koduleht: Info

. juulil 2018 toimub juba kolmandat aastast järjest Tõrva Ekstreemjooks ehk põnev ja mitmepalgeline murdmaajooks, mida ilmestavad erinevad looduslikud ja tehislikud takistused. 

Tegemist on tavapärasest täiesti erineva jooksuvõistlusega, kus muuhulgas läheb vaja osavust ja julgust.

Tõrva Ekstreemjooksule on oodatud kõik jooksusõbrad ja teistmoodi spordialade harrastajad. Osaleda saab nii individuaalselt kui ka võistkonniti ning vanuselisi piiranguid ei ole – noorematele osalejatele on toimumas 3km pikkune noortejooks ning kõigil teistel tuleb läbida 6km pikkune põhivõistlus.

Juba traditsiooniks on saanud, et Tõrva Ekstreemjooksu rada kulgeb Tõrva terviseradadel, Sibulamäel, gümnaasiumi pargis ja Härmal. Traditsiooniliselt jääb võistlusradadele ka Vanamõisa järve hüppetorn, kust osalejatel tuleb ka alla hüpata. Kindel võib olla selles, et võistluse käigus saavad osalejad märjaks ja mudaseks, mistõttu on soovitatav kanda vanemaid spordiriideid ja –jalatseid, mille lõhkumine või määrimine ei too kaasa asjatuid sekeldusi. Korraldajad lubavad, et rajal on ka nö publikukatse, kus lähestikku asuvad mitmed tehistakistused ning mille kõrval saavad pealtvaatajad vahetult osalejatele kaasa elada ja neid ergutada. Publikukatse on oluline ka osalejatele endile, kuna sellel võistluraja lõigul võetakse eraldi aega ning selgitatakse välja kiiremad ja osavamad takistusraja läbijad.

Tänavuse Tõrva Ekstreemjooksu raames toimuvad ühtlasi ka Eesti meistrivõistlused takistustega maastikujooksus ehk võistlusklasside võitjad saavad ennast hiljem austavalt esitleda Eesti meistritena. Erinevaid võistlusklasse on piisavalt ehk kõigil osalejatel on võimalik võistelda oma eakaaslastega.

Tõrva Ekstreemjooks on ühtlasi 2018. aasta Eesti Ekstreemjooksu karikasarja kolmandaks osavõistluseks. Sari saab traditsiooniliselt alguse 21. aprillil Otepääl toimuva Tehvandi Mäejooksuga ja jätkub 5. mail Saku Ekstreemjooksuga. Lisaks on 11. augustil esmakordselt toimumas Tartu Ekstreemjooks ja sarja lõpetab 26. augustil Viljandi Ekstreemjooks, mille käigus selguvad takistustega maastikujooksu Eesti meistrid standard ehk pikemal rajal.

Soodsate hindade eelregistreerimine Tõrva Ekstreemjooksule või teistele ekstreemjooksu sarja osavõistlustele on avatud keskkonnas www.sportos.eu. Kõige soodsamalt saab ennast kirja panna kuni 30. aprillini. Tavapäraselt on avatud ka kohapealne registreerimine võistluspäeval, kuid siis juba oluliselt kallimate hindadega.

Tõrva Ekstreemjooksu peakorraldajateks on Mulgimaa Spordiklubi ja spordiklubi Meie Liigume koostöös Eesti Multispordi Liiduga. Võistluse peatoetajaks on Tartus tegutsev Medita Kliinik. Võistluse läbiviimist toetab Tõrva Vallavalitsus.