Sündmused

23
august

Politsei-ja Piirivalveorekster. Mööda Piiri. Balti kett 29!

kell 20:00
Lilli -Unguri piiripunkt, Lilli küla Mulgi vald, Viljandimaa

Kontserttuur „Mööda piiri“, pühendusega Eesti Vabariigi 100 juubeliaastale, liigub mööda Eesti piiri Narvast Tallinna. Kontserdid toimuvad 2018. aasta augustis riigile oluliste sündmuste, taasiseseisvumispäeva ja Balti keti aastapäeva ümbruses. Igas vanuses kuulajaile mõeldud paljude esinejatega kontserdid on üles ehitatud terviklikult uuele laululoomingule - värske sõnumiga isamaalised laulud tellitakse tuntud ja armastatud eesti laulukirjutajatelt ja heliloojatelt, mida esitavad orkestri saatel nii autorid ise kui ka teised Eesti tippsolistid.

Laulude eesmärk on tuua rambivalgusse kaasaegne isamaaline mõte tekstis ja heliloomingus. Eesti riigi 100. sünnipäeva ajal on põhjust küsida, millest mõtlevad, mida soovivad ja mille üle rõõmustavad või valutavad südant meie armastatud teksti- ja laululoojad Tõnis Mägi, Ott Lepland, Olav Ehala, Rein Rannap, Mihkel Raud, Sven Grünberg, Siiri Sisask, Piret Rips, Mari Jürjens, Mari Kalkun, Margo Kõlar, Aare Kruusimäe, Maria Kõrvits, Madis Orav, Leelo Tungal, Helvi Jürisson jt. .

Kontsertidel astuvad lisaks Politsei- ja Piirivalveorkestrile üles Tõnis Mägi, Liisi Koikson, Ott Lepland, Mari Kalkun, Karl-Erik Taukar ja Mari Jürjens. Dirigent on Hando Põldmäe.