Uudised

Mulgi puder vajab UNESCOsse minekuks kogukonna toetusavaldusi

13. veebruar 2023 kell 14:05

Mulgi Kultuuri Instituut tegutseb aktiivselt selle nimel, et viia Mulgi puder UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja. Taotlus tuleb UNESCO hindamiskomisjonile esitada lähiajal ning seejuures tuleb näidata, et kultuurinähtus, mida soovitakse esindusnimekirja kanda, oleks kogukonnale oluline ning kohalik rahvas toetaks seda ettevõtmist.

Seepärast kutsub instituut Mulgimaa kogukondi üles avaldama toetust Mulgi pudru esitamisele UNESCO vaimse kultuuriperändi esindusnimekirja kandidaadiks. Toetuseks võib teha kirja, videolõigu, foto või midagi muud, mida saab taotlusele lisada.

Toetusavaldusest peaks selgelt välja tulema, kes on toetaja (klubi, ühendus, sõpruskond, kool, külaselts, perekond vms), kus ja mis alal toetaja tegutseb ja kui tähtis puder sellele kogukonnale on, kas kokkusaamistel süüakse või tehakse Mulgi putru. Selgelt tuleb ka väljendada seda, kas kogukond toetab Mulgi pudru esitamist UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja. Toetusavaldusele lisada ka osalejate nimed ja allkirjad.

Küsimuste korral võib kirjutada aadressil  mki@mulgimaa.ee või helistada tel 5885 7355.

Projekti "Mulgi pärand UNESCOsse" aitab ellu viia LEADER meede.