Uudised

Alanud on registreerimine parima Mulgimaa toidukoha ja Mulgi kapsa konkurssidele
 

04. märts 2020 kell 10:02

Teise mulgi söögi festivali raames kuulutab Mulgi Väiketootjate Liit välja kaks konkurssi: “Parim Mulgi toidukoht 2020” ja “Parimad Mulgi kapsad 2020”.

Parima Mulgi toidukoha konkursil on oodatud osalema kõik Mulgimaal asuvad toidukohad, majutusasutused, kohvikud, rahvamajad, toredad kodud, ühingud ja organisatsioonid. Teie menüüsid oodatakse 10. aprillini 2020. Menüü peab olema mulgimaisest toorainest või Mulgimaal toodetud produktidest, kolmekäiguline ja lõpptarbijale maksma 16 eurot inimese kohta. Toitude nimetused peavad olema mulgikeelsed. Nimetuste tõlkimisel võib küsida abi Mulgi Kultuuri Instituudilt.

Komisjon valib välja viis toidukohta, kes saavad Mulgi söögi nädala raames 25.-29. maini oma ruumides loosi tahtel pakkuda oma menüüd. Nende retseptid saavad koha esimeses Mulgi söögi raamatus, mis ilmub kolmanda Mulgi Söögi festivali raames. Parim toidukoht Mulgimaal 2020 valitakse rahva poolt ja auhind antakse võitjale üle 30. mail teise Mulgi söögi festivali ajal.

Parima Mulgi kapsa võistluseks tuleb ennast registreerida enne 10. maid ja tuua võistlustöö (vähemalt 3 liitrit Mulgi kapsaid) 30. mail Mulgi söögi festivalile kaasa. Seal toimub degusteerimine nii žürii poolt kui rahva poolt. Kõik Mulgi kapsa retseptid saavad oma koha esimeses Mulgi söögi raamatus. Registreerimine aadressil maarja@mulk.ee.

Jätkuvalt oodatakse ka kauplejaid laadale, mis toimub Mulgi peo ja Mulgi söögi festivaliga samal ajal, 30. mail Karksi pargis. Oodatud on eeskätt kohaliku toidu ja käsitöö pakkujad, Mulgimaa ettevõtted ja asutused, et näidata, mida kõike Mulgimaal valmistatakse ja pakutakse. Laata korraldab Mulgi Väiketootjate Liit, info ja registreerimine tel 5672 0401, indrek.mulgikropsud@gmail.com, Indrek Palu.