Uudised

Mulgikeelne Täheke ootab kaastöid
 

24. märts 2020 kell 10:18

Tänavu ilmub juba neljandat korda Rahvakultuuri Keskuse Mulgimaa pärimuskultuuri toetusmeetme abiga mulgikeelne lasteajakiri Täheke. 2020. aastal ei saa ta aga valmis  kooliaasta alguseks, nagu seni, vaid tuleb novembri alguses.

Taas ootavad Mulgi Kultuuri Instituut ja Tähekese toimetus nii laste kui täiskasvanute jutte ja luuletusi, mis ajakirja sobiksid. Ajakiri on mõeldud eelkõige algklassilastele, aga ka kõigile teistele mulgi keele ja kultuuri huvilistele. Lood ja luuletused võiksid olla mulgi keeles, aga vajadusel saab toimetaja ka tõlkida. Kuna Täheke ilmub seekord novembris, siis on oodatud jutud ja luuletused eelkõige mardi- ja kadripäevast, hingesantidest, jõuludest, jõulutoitudest, aga ka Mulgimaast ja Mulgi lipu päevast. Samuti oodatakse Mulgimaa laste joonistusi nendel teemadel. Ajakirja hakatakse kokku seadma septembris, selleks ajaks peaksid ka kaastööd saadetud olema.

Tööd võib saata e-postiga aadressil kristi2205@gmail.com või tavalise kirjaga Mulgi Kultuuri Instituuti. Lisainfot annab mulgikeelse Tähekese toimetaja Kristi Ilves, tel 5344 8176.