Uudised

Valmis sai neljas mulgikeelne Täheke

08. november 2020 kell 20:12

Ilmunud on neljas mulgikeelne lasteajakiri Täheke. Kui seni on mulgikeelsed erinumbrid ilmunud kooliaasta alguseks, siis seekord otsustati see välja anda novembris. Nii oli võimalik teemaderingi laiendada ja ka sügistalvistest rahvakalendri tähtpäevadest rohkem kirjutada. Mõni ajakirjas avaldatud luuletus sobib kindlasti ka jõuluvanale ettekandmiseks.

 

Traditsiooniliselt on mulgi erinumbris nii suurte kui ka väiksemate mulkide jutte, luuletusi ja pilte. Seekord saab ajakirjast lugeda näiteks Mulgimaa lipust, hingesantidest ja vana aja laste rõivastest. Pilte on lisaks Mulgimaa lastele joonistanud näiteks Anu Taul ja Ülle Rosenberg.
Tähekeses on ka mulgikeelne koomiks, mõistatused ja anekdoodid. Kokanurgas õpetatakse odrajahukaraskit tegema. Mulgimaalt pärit metsloomauurija Jüri Tõnisson kirjutab pikemalt ilvesest.

Mulgikeelne Täheke on Tähekese toimetuse ja Mulgi Kultuuri Instituudi koostööprojekt. Tähekese peatoimetaja on Ilona Martson, mulgi erinumbri toimetaja Kristi Ilves. Mulgi Tähekese väljaandmist rahastatakse Eesti Rahvakultuuri Keskuse Mulgimaa pärimuskultuuri toetusmeetmest.

Tähekesed on olemas Mulgimaa raamatukogudes ja iga Mulgimaa kool saab neid vähemalt ühe klassikomplekti jagu. Kõigil huvilistel, kellel uut ajakirja veel ei ole või kes soovivad neid juurde saada, tuleks võtta ühendust Mulgi Kultuuri Instituudiga, tel 53448176 või kristi2205@gmail.com.

Nii värsket ajakirja kui vanu numbreid saab alla laadida ja lugeda siit.