Uudised

Koome mulgi värvid hõimuvaibaks!

28. jaanuar 2021 kell 12:42

Juba veebruaris alustatakse Karksis hõimuvaiba kudumisega. Kuna tänavu on Mulgimaa pealinn Abja-Paluoja ka soome-ugri kultuuripealinn, põimib loodav vaip ühte soome-ugri rahvaste ja mulkide head soovid. Kudumisest saab osa võtta iga huviline. 

Vaiba kudumisega tehakse algust juba veebruaris. Esimese jupi koovad Karksi-Nuia kultuurikeskuse töötajad ja huviringid, Mulgi, Tõrva ja Viljandi vallavanemad, Mulgi vanem,  abivallavanemad ja vallatöötajad, kelle kootud osa jääb kaunistama ka nimesilt.

Ootame ühiselt kuduma kõiki Mulgi valla huviringide kollektiive, rahvamajade töötajaid, noortekeskusi ja Mulgi peost osa võtvaid kollektiive, et enne suurt Mulgi pidu saaks festivali külalistele näidata Mulgi ühtset kudumisoskust.

Palume kudumisest huvitatud kollektiividel anda teada oma soovist kultuurikeskus@karksi.ee, et kokku leppida sobiv aeg kudumiseks ning ette valmistada nimesildid. Palume registreerida hiljemalt 15.märtsiks 2021

29. mail toimub Karksis kuues Mulgi pidu "Mia ja sia ütenkuun" ja seal saavad kudumisest osa võtta kõik peo külalised, et anda oma panus põneva projekti elluviimiseks.

Taaskasutatud materjali vaiba kudumiseks annetab Karksi kultuuriselts.

Mulgi vaiba kudumist toetavad Karksi-Nuia Kultuurikeskus, Karksi kultuuriselts,  Mulgi kultuuri instituut, MTÜ Fenno-Ugria Asutus, Karksi külamaja, Soome-Ugri kultuuripealinn 2021 Abja-Paluoja, Mulgi vald