Uudised

Mulgi peo korraldajad ootavad püstkodade kaunistuseks ühevärvilisi kangaid 

08. juuli 2021 kell 12:28

VI Mulgi peo "Mia ja sia ütenkuun" ajaks püstitatakse Karksi mõisa parki meie hõimurahvaste püstkojad, et pidulistel oleks võimalik näha hõimurahvaste sümboolikat, rahvariiete ornamentikat ja neile omaseid värvilahendusi.

Ootame vabatahtlikelt peo ettevalmistuseks ja territooriumi kaunistamiseks nii ühevärvilisi punaseid, siniseid, rohelisi, kollaseid, musti kui valgeid kangaribasid. Inimesed, kellel on kodus kangaribasid või kangaid, palutakse need alates 7. juulist tuua Karksi-Nuia Kultuurikeskusesse esmaspäevast neljapäevani kell 9-17 ning jätta fuajees asuvasse riidekirstu.

Toodud kangad ja kangaribad väärtustavad taaskasutust, sest inimeste kodudes kasutuseta jäänud kangaribad ärkavad soome-ugri hõimurahvaste püstkodade kaunistusena taas ellu.

31. juuli toimub käsitöömeistrite- ja toidulaat, õpitoad, mulkide ja külaliste rongkäik, kontsert „Mia ja sia ütenkuun“, lasteala ja päeva lõpetuseks simman, kus hääd äraolemist pakuvad Nikns Suns, kapellid ning soome-ugri hõimurahavaste kollektiivid. Pakutakse käsitööd, kodumaist sööki ja jooki. Laadale pääseb Mulgi peo piletiga ning suurejooneline pidupäev algab kell 10 hommikul.