Mulgid leiad sel nädalavahetusel Kultuurikatlast
Sel nädalavahetusel vallutavad mulgi pealinna.
Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa osaleb 18.-19.novembril Kultuurikatlas toimuval festivalil Maitsev Eesti . Tutvustame Mulgimaa maitseid, tooteid ja Mulgimaad üldiselt, pakume mulgi putru ja mulgi korpi.
Meiega on kaasas Viru Talu Koduresto ja nende imelised vahukommid, KARU KOMBUCHA ja värskendavad joogid. Karu Kombucha esitas oma Mango Citra kombucha ka parima joogi võistlusele, nii et hoiame pöidlaid! Shroomwell, kes tutvustab oma tooteid ning kohapeal saab mekkida ka seenehõrgutisi. Shroomwell esitas samuti oma Lions Mane seent sisaldava joogi parima joogi võistlustulle. EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskus pakub oma mahlasid, kuivatatud puuvilja maiused ning palju head ja tähtsat infot puuviljadest ja nende kasvatamisest. Kalda Mesila määrib kõigile mett mokale ning ajab mesijuttu. Mulgi putru pakub Süämege tettu süük, mulgi korbid laob letile Popsi Köök.
Toidupiirkond Mulgimaa annab oma panuse ka kokkade võistlusele. Eesti Peakokkade Ühendus palus meil kokku panna tänukorvid võistluse kohtunikele. Võistlusi hindab kõrgetasemeline ja rahvusvaheline kohtunike žürii, mis koosneb kahest köögi kohtunikust ja kuuest maitse kohtunikust. Auhinnakorvi lisavad oma tooteid tsilli.ee, Morna Õnne Talu, Karu kombucha, Viru Talu Vahukommid, Kalda Mesila, Shroomwell, Polli aiandusuuringute instituut ja Karu Kombucha.
Lisaks toimuvad kohapeal Eesti parima koka ja noorkoka võistlused, tohutult degusteerimisi, valitakse parimaid jooke, sööke, jõulutooteid ja palju muud. Maitseid täis nädalavahetus garanteeritud.
Mulgi süük- uus ja vana ütenkuun!
Festivalil kohtume! Piletid leiate: https://www.piletitasku.ee/et/performance/22420
Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa projekti rahastavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, Mulgimaa Arenduskoda ja Eesti LEADER meede.